Ce sa nu faceti cu parul pentru a avea un aspect mai tanar

Ce sa nu faceti cu parul pentru a avea un aspect mai tanar

Facem orice pentru a parea mai tineri dupa o anumita varsta, dar nu luam in calcul cat de mult ne poate imbatrani parul. Cum modelele de videochat au mereu un par superb, am discutat cu cei mai bun hairstylisti care sa ne ofere cateva sfaturi de top in privinta parului

Uitati sa consumati apa
„Parul uscat si fragil se poate accentua odată cu trecerea anilor”, spune Jillian, un stilist care lucreaza cu modele de top din Romania. Unul dintre sfaturile de ingrijire a parului anti-imbatranire pe care le ofera clientilor este sa hidrateze parul din interior spre exterior.

Ea sugereaza sa consumam tone de apa pentru inceput, apoi la dus, sa folosim sampoane si balsamuri grele pentru umiditate si o masca saptamanala pentru par. Cand va coafati parul, folositi mai intai un agent termic pentru a preveni despicarea varfurilor.

Merge pe o nuanta prea intunecata
Un impuls obisnuit dupa aparitia primului par gri este sa optati pentru nuante mai inchise la culoare, dar aceasta este o greseala. „Intunericul in jurul fetei va poate face sa va simtiti si sa pareti mai in varsta si accentueaza liniile fine si ridurile”, spune Cassandra, o artista care se ocupa de culoarea parului modelelor de videochat. „Pe masura ce imbatranim, dorim o nuanta mai calda in jurul fetei”, continua ea. In plus, nuantele mai deschise si tonurile calde ajuta la amestecarea griurilor deoarece acestea incep sa creasca din nou.

Cocuri stranse
O coafura care merge la fix atunci cand trebuie sa fiti imediat afara pe usa este un coc dezordonat. Cu toate acestea, hairstylistul Jillian va indeamna sa va reganditi. „Parul tinde sa se subtieze odata cu varsta”, spune ea. „Incolacindu-l intr-un coc strans sau o coada de ponei poate grabi ruperea in acea zona, creand un aspect neingrijit.”

In loc sa-l faceti sa para ca mai are putin si se duce definitiv, mergi catre un coc scazut, liber, cu suvite care incadreaza fata. „Este un aspect mai moale, mai sexy si mai tineresc”, spune ea, in plus este mai bland si pe parul delicat.