Sfaturi pentru a arata perfect in fata camerelor ca model videochat

Sfaturi pentru a arata perfect in fata camerelor ca model videochat

Modul in care spuneti o poveste este adesea la fel de important ca povestea insasi. Dar este greu sa arati si sa te simti minunat atunci cand esti emotionat sau constiinta de sine este una neplacuta, atunci cand te afli in fata camerelor de filmat. Am venit cu cateva sfaturi despre cum ar trebui sa faceti contactul vizual, cum sa va folositi de limbajul corpului si vocea pentru a va ajuta sa va conectati cu publicul.

Contactul vizual

  1. Asigurati-va contactul vizual cu aparatul sau camera foto, dar nu-l priviti in jos. Privind departe de aparatul de fotografiat, ocazional, performanta pare autentica. Cand te uiti departe, priveste in lateral sau in jos, nu in sus. In acest fel, aratati atenti si nu dati senzatia ca va dati ochii peste cap.
  2. Daca exista alte persoane in cadru, asigurati-va ca le priviti ocazional. Aceasta se intampla ca fiind autentica si va permite sa stabiliti o conexiune cu ei. Cand vorbeste altcineva, este deosebit de important sa ii privesti in ochi.

Limbajul trupului

  1. Pastrati spatele drept si lasati-va umerii in spate si in jos. O pozitie verticala si deschisa comunica autoritatea. O postura deschisa, dar si relaxata in acelasi timp va face sa va simtiti mai puternica.
  2. Folositi-va mainile pentru a face gesturi. Acest lucru va ajuta sa aratati natural si adauga energie cadrului vizual.
  3. Nu puneti niciodata mainile la spate sau in buzunare. Ascunderea mainilor ii face pe cei care va privesc sa se gandeasca in mod subconstient la voi ca fiind lipsiti de incredere. De asemenea, face ca punctul 4 sa devina dificil.
  4. Daca stati in picioare, ramaneti echilibrat si confortabil tinandu-va genunchii putin indoiti si picioarele in jurul latimii soldului. Daca stati jos, aplecati-va usor in fata, pentru a arata mai inalte si mai suple.

 

Vocea

  1. Vorbiti cu o voce profunda. Acest lucru va face sa sunati mai cald, deoarece majoritatea oamenilor tind sa isi subtieze vocea atunci cand sunt stresati. Nu folositi o voce falsa, care este mult mai joasa decat vocea obisnuita deoarece nu va suna deloc placut.
  2. Respirati adanc inaintea fiecarei propozitii. Oamenii tind sa prabuseasca diafragma atunci cand sunt nervosi, ceea ce le tulbura vocile si ii face sa isi piarda usor respiratia. Respiratia profunda extinde diafragma.
  3. Incheiati propozitiile pe o nota scazuta – literalmente. Daca ridicati vocea, veti folosi o intonatie crescatoare in silaba finala, si veti suna nesigure.

 

Sfatul cel mai important

  1. Aveti incredere! Toate acestea se reduc la a fi increzatoare sau cel putin puteti pretinde ca sunteti. Cand te afli in fata camerei, ca si model de videochat, imagineaza-ti ca vorbesti cu cei mai apropiati oameni pe care ii cunosti deja. Oh, si nu uitati sa zambiti si sa va distrati!